Marita Ulvskog delade fejkad Trump-satir

Bild: Socialdemokraterna/CC BY 2.0/Faksimil Twitter
  • Måndag 23 mar 2020 2020-03-23
E-post 511

Den socialdemokratiska före detta topp-politikern Marita Ulvskog har trampat i klaveret. På söndagen delade Ulvskog nämligen en tweet från ett twitterkonto som parodierar USA:s president Donald Trump.

”Meddelande från en av världens mäktigaste politiker i ett skarpt läge…” skriver Ulvskog och delar en tweet där Trump-parodin klagar på att franska forskare publicerar sig på franska, och kräver att de ska publicera sig på engelska.

Det framgår emellertid tydligt att kontot i fråga är ett parodi-konto, bland annat står det i twitternamnet.

För den som sedan går in på kontots sida så står det ”45th Parody of the United States of America” på beskrivningen av kontot.

 

Faksimil Twitter

 

Flera twitteranvändare påpekar för Ulvskog att den riktiga Donald Trump inte står bakom kontot.

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag