Migrant misstänks ha mördat katolsk präst i Frankrike

Fransk polis. Foto: Wikimedia Commons
  • Tisdag 10 aug 2021 2021-08-10
E-post

FRANKRIKE En rwandisk migrant, som sedan tidigare är misstänkt för att ha tänt eld på en katedral i den franska staden Nantes, är nu även misstänkt för att ha tagit livet av en katolsk präst, rapporterar France 24.

Mordet på den 60-årige prästen skedde på måndagen i den västra regionen Vendée, och den misstänkte rwandiern överlämnade sig själv till polisen.

Samme man har erkänt att han låg bakom en brand i katedralen i Nantes för ett år sedan, där han jobbade som volontär.

Mannen var tidigare frihetsberövad som misstänkt för branden, men släpptes på fri fot. Han ska då ha fått husrum av kyrkan där den katolske prästen var verksam. Enligt Reuters var han även placerad på ett mentalsjukhus fram till slutet av juli.

Euronews skriver att den 40-årige rwandiske medborgaren har bott i Frankrike sedan 2012 men fått avslag på sin asylansökan. Han fick ett utvisningsbeslut 2019 men fick stanna kvar i landet i väntan på rättegången för katedralbranden.

Enligt åklagaren i fallet verkar det än så länge inte finnas något terrormotiv bakom mordet på prästen.

Läs även: Familj utpressades av gäng – tvingades fly: ”Som ett krig under ytan”

Läs även: Kritiserade SD-förslag om skärpta straff för ungdomar – häktad för mordförsök på barnfamilj

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag