Migranter från Irak och Nigeria misstänks ha våldtagit 18-årig ukrainska på flyktingboende

Ukrainska flyktingar i Polen. Bild: Nyheter Idag.
  • Tisdag 15 mar 2022 2022-03-15
E-post 761

En 18-årig ukrainsk flykting har enligt misstankar våldtagits på ett flyktingboende i Düsseldorf i Tyskland av två manliga migranter, uppger tyska tidningen Bild. De misstänkta gärninsmännen ska vara 37 och 26 år gamla och komma från Irak och Nigeria, men påstår sig vara ukrainska medborgare.

Den misstänkta våldtäkten ska ha skett på hotellbåten ”Oscar Wilde” som fungerar som boende för flyktingar från Ukraina. Vid tidpunkten för den misstänkta våldtäkten befann sig omkring 25 flyktingar på båten tillsammans med betalande hotellgäster.

Läs även: Ensamkommandes förbund rasar mot hjälpen till ukrainska flyktingar: ”Hyckleri och dubbelmoral”

Polisen har inlett en utredning om våldtäkt, och skall även utreda hur de båda männen kommit över ukrainska pass.

– Polismyndigheten måste särskilt försäkra sig om att skydda ukrainska kvinnor genom att kontrollera boenden. Fallet i Düsseldorf förpliktar oss att agera omedelbart, säger Andrea Lindholz, gruppledare i parlamentet för Krisdemokratiska unionen, till Bild.

Heiko Teggatz, chef för det federala polisfacket, menar emellertid att det framförallt är politiker som bör agera.

– Politiker måste göra allt för att se till att sådana fruktansvärda fall som våldtäkten på hotellbåten i Düsseldorf inte ökar. Hårda och snabba straff följda av utvisning är det enda språk sådana gärningsmän förstår, säger han till Bild.

Läs även: Majoritet av sverigedemokrater vill ta emot ukrainska flyktingar

Läs även: Män döms för våldtäkt mot 16-åring

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag