Ensamkommandes förbund rasar mot hjälpen till ukrainska flyktingar: ”Hyckleri och dubbelmoral”

Genrebild. Ensamkommande flyktingbarn demonstrerar i Stockholm. Foto: Nyheter Idag
Genrebild. Ensamkommande flyktingbarn demonstrerar i Stockholm. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 11 mar 2022 2022-03-11
E-post 2891

Nu rasar ordföranden för Ensamkommandes förbund Arif Sulimani mot att svenskarna välkomnar ukrainska kvinnor och barn, något han menar är ”ett hyckleri och en dubbelmoral” i en debattartikel i Göteborgs-Posten.

I artikeln går Sulimani främst till angrepp mot Moderaterna och partiledaren Ulf Kristersson, som innan Ukraina gick ut med budskapet ”Stärk gränsen! Flyktingkrisen 2015 får aldrig upprepas”. Något som inte längre gäller när det handlar om flyktingar från Ukraina.

”Kan det möjligtvis bero på att ögon- hår- och hudfärg avgör hur Ulf Kristersson ser på flyktingar” frågar sig Sulimani och fortsätter: ”När tusentals andra från Afghanistan, Irak, Syrien flydde till Sverige var det inga som öppnade sina sommarstugor som de gör nu. Det är ett hyckleri och en dubbelmoral”.

Sulimani själv menar att ”alla krigsflyktingar ska välkomnas”, och att detta ska gälla ”oavsett om flyktingen är från Afghanistan, Afrika eller Ukraina”.

Så är emellertid inte fallet för de som kom 2015, menar Sulimani. ”Ingen öppnade sina sommarstugor för dessa barnfamiljer. Men nu plötsligt har Sverige hur mycket plats som helst och folk springer för att tömma sina sommarstugor för ukrainska flyktingar” skriver han bland annat.

Läs även: Majoritet av sverigedemokrater vill ta emot ukrainska flyktingar

Läs även: De välkomnar ukrainare på flykt: ”Ett antal stora skillnader”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag