Militärgranater hittade utanför polishus i Sjöbo

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 7 feb 2018 2018-02-07
E-post 138

SJÖBO Under morgonen den 7 februari när polisen i Sjöbo skulle till polishuset upptäckte de att det väntade två militära granater på dem vid trappan. Granaterna är av en gammal modell och polisen tror att det rör sig om ett försök att skrämma dem.

När polisen i Sjöbo kom till polisstationen under morgonen den 7 februari såg de att det låg två stycken militära granater på trappan till huset. Det var klockan 7 på morgonen som polisen skymtade granaterna och efter att ha inspekterat dem på avstånd kontaktade de bombgruppen, uppger Ystads Allehanda.

Senare kunde det konstateras att det rörde sig om två militära granater som troligtvis hade placerats i syfte för att skrämma polisen.

– Granaterna har betraktats som ofarliga eftersom de inte var aktiva. Enligt de obekräftade uppgifter jag fått så rör det sig om granater som användes fram till 1960-talet, säger kommunpolis Johan Sandelin till Ystads Allehanda.

Vanligtvis placeras granaterna i eldrör för att avfyras men enligt Sandelin kan de även vara farliga utanför eldrören. Eftersom granaterna är av en äldre modell kan de vara instabila men de ska vara ofarliga så länge ingen rör dem, berättar Sandelin.

Polisen antar att granaterna ska föreställa ett hot mot polisen och för tillfället utreder man huruvida det kan vara kopplat till något aktuellt ärende. Sandelin uppger att polishuset i Sjöbo aldrig varit med om något liknande förut men att de har tidigare blivit utsatta för skottlossning.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag