Moderatpolitiker misstänks för ekonomiska oegentligheter

  • Onsdag 27 aug 2014 2014-08-27
E-post 0

VÄRMLAND En värmländsk moderatpolitiker riskerar att bli av med sitt jobb. Hon misstänks för ekonomiska oegentligheter. -Vi är chockade, säger företagets ägare.

Kvinnan har en plats i fullmäktige i en värmländsk kommun och har också en framträdande roll i kyrkofullmäktige. Vid sidan av sina politiska uppdrag har hon arbetat på ett företag som är verksamt på flera orter i länet. Nu misstänks hon för ekonomiska oegentligheter.

– Det ringde upp en kund och frågade varför vår anställda hade skickat en räkning från sitt privata företag när de är kund hos oss. Vi fattade inte vad kunden menade. Vi blev chockade, säger ägaren till Nya Wermlandstidningen.

Företaget har tidigare köpt politikerns privata företag eftersom hon uppgett att hon ville trappa ner på arbetet.

-Då skrev hon på ett avtal där hon absolut inte får bedriva någon konkurrerande verksamhet, säger ägaren.

Nu har kvinnan dock i minst fem fall övertalat kunder att säga upp avtalet med det företag på vilket hon arbetar, och istället tagit över kunderna till sitt privata.

Företagets advokat har nu hand om fallet och någon form av rättsligt efterspel är att vänta. Företaget har också avskedat kvinnan, men hennes fackförbund har bestridit avskedet.

Kvinnan står idag inte med på valsedlarna inför höstens val, något som hon själv har valt, enligt Moderaternas föreningsordförande på kvinnans hemort. Om kvinnan fälls i en rättslig instans kan hon komma att tvingas avgå.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag