Mordbranden i Nässjö: 16-åringen erkänner

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 19 feb 2021 2021-02-19
E-post 51

NÄSSJÖ 16-åringen som misstänks för mord och grov mordbrand efter en brand i en villa i början av februari erkänner att det var han som startade branden. Det uppger åklagaren i ett pressmeddelande.

Det var på måndagskvällen den 1 februari som en kraftig brand utbröt i en villa i Anneberg i Nässjö kommun. En kropp hittades sönderbränd i bostaden och tros tillhöra den kvinna som bodde i huset.

– Vi har ännu inte någon identifiering av kroppen som påträffades i bostaden och vi vet inte när den analysen är klar eller när vi kan få ett slutligt dödsfallsutlåtande, säger åklagaren Heléne Thomasson i ett pressmeddelande på fredagen.

Tidigt anhölls tre ungdomar misstänkta för mord och grov mordbrand. Två av dem släpptes senare och är nu enbart misstänkta för ofredande.

Den tredje ungdomen, en 16-åring skriven i Örebro, häktades men häktningen har nu hävts och pojken är omhändertagen av socialtjänsten.

– Häktningen hävdes då jag bedömer att han inte kan påverka utredningen i någon större utsträckning, säger Heléne Thomasson. Han har gjort vissa medgivanden i förhör och lämnat en berättelse om vad som hänt under den aktuella eftermiddagen och kvällen.

16-åringen är alltjämt misstänkt för mord och grov mordbrand och har enligt åklagaren ”medgivit att det var han som startade branden inne i bostaden”.

Kvinnan som bodde i villan och som tros ha dödats i branden var enligt medieuppgifter 68 år gammal och hade blivit trakasserad av ungdomar i flera års tid. Hon larmade 112 bara några timmar före branden om att fyra personer ”jävlades” med henne och krossade fönsterrutor, uppger Aftonbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag