Nackapolygamistens döttrar omhändertogs – vittnar om misshandel och tvångsgifte

Foto: Flickr
  • Onsdag 2 maj 2018 2018-05-02
E-post 1000

NACKA Förra året uppdagades det att Nacka kommun köpt bostäder för nära 14 miljoner kronor till en syrisk man med tre fruar och 16 barn. Nu rapporterar Samtiden att två av mannens döttrar omhändertagits av socialtjänsten.

Enligt källor till Samtiden har två av Nackapolygamistens döttrar fått skyddat boende. Den ena omhändertogs i november 2017 och har sagt att hon inte vill ha någon kontakt med sin familj eller att de ska veta var hon befinner sig.

Enligt utredningen säger flickan, som kallas A, att mamman har misshandlat henne och bland annat ”spottar henne i ansiktet, kallar henne elaka saker varje dag och att hon sagt att hon önskar att A dött redan i hennes mage”.

På flera andra sätt begränsas hennes frihet, till exempel vad hon får ha på sig och vilka hon får umgås med. Socialnämnden har beslutat att ”det finns en påtaglig risk för att A:s hälsa och utveckling allvarligt skadas på grund av fysisk misshandel, psykisk misshandel, bristande omsorg och annat förhållande i hemmet och att det antas att behövlig vård inte kan ges genom samtycke”.

I utredningen framgår det också att flickans storasyster har vittnat om misshandel och att hon har blivit bortgift mot sin vilja.

Föräldrarna förnekar det hela och har överklagat beslutet, men flickan står fast vid att hon mår bättre i sitt nya boende och vill inte flytta hem igen.

Läs även: ”Viralgranskaren” ger SD rätt om att Nacka köpte bostäder för 14 miljoner till nyanländ familj – Metro-läsare rasar

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag