”Viralgranskaren” ger SD rätt om att Nacka köpte bostäder för 14 miljoner till nyanländ familj – Metro-läsare rasar

Foto: Skärmdump
Foto: Skärmdump
  • Onsdag 20 sep 2017 2017-09-20
E-post 868

SVERIGE Metros så kallade ”Viralgranskaren” möter massiv kritik från de egna läsarna sedan man gett Sverigedemokraterna i Nacka rätt i att kommunen köpt bostadsrätter för nästan 14 miljoner till en nyanländ familj från Syrien.

Många skriver av sig sina frustrationer på Metros Facebooksida där de poängterar att sextonbarnsfamiljen inte får behålla de tre lägenheterna, de får bara bo i dem gratis.

”Det viktigaste här är väl att poängtera att de inte fått lägenheterna av kommunen som någon slags present. De bor där tillfälligt”, understryker en man.

Andra är snarare lyriska över att Nacka kommun satsar hundratals miljoner på de nyanlända araberna.

”Strålande investering för Nacka kommun”, tycker exempelvis en kvinna som anser att det är väl använda skattemedel.

En man anklagar Sverigedemokraterna för att ha en dålig kvinnosyn eftersom partiet kritiserar att den syriske mannen har tre fruar. SD Nacka undrar nämligen på sin Facebooksida om ”månggifte [är] ett godkänt familjeförhållande att ansöka om bistånd för?”

”SD Nacka uttrycker i det läget själva en kvinnosyn som, bara SD:are kan uttrycka offentligt utan att det blir någon större diskussion om det”, skriver han och får medhåll från dussintals andra.

Det märks att många Metro-läsare är ovana vid att tidningen ger stämpelns ”sant” åt ett påstående som kommer från en källa som tidningen anser vara rasistisk. Anledningen är att Viralgranskaren ofta används i propagandistiskt syfte för att avfärda påståenden som anses vara rasistiska, även när de är sanna.

Metros journalist Linnea Johansson har när Nyheter Idag pratar med henne ingen kommentar till kritiken.

– Jag har inga kommentarer till den i nuläget. Jag tycker texten står för sig själv, säger hon.

SE ÄVEN: SD: Nacka kommun köper bostäder för 14 miljoner åt man med tre fruar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag