Nya cannabisvarianten THCP säljs öppet i svenska butiker

  • Söndag 12 nov 2023 2023-11-12
E-post

En ny sorts cannabis som kallas THCP säljs nu i svenska affärer. De ser ut som godis och är gjorda för att locka till sig unga.

Man kan köpa THCP på internet och i affärer som säljer godis och tobak. THCP ser ut som godis och kan smaka som socker eller frukt. Det finns också som e-cigaretter.

THCP är nästan samma sak som THC, som gör att man känner sig påverkad av vanlig cannabis. Just nu kollar myndigheterna om THCP borde vara olagligt. Men tills de bestämmer det, är det tillåtet att köpa och ha THCP i Sverige.

Är THCP, den nya varianten av HHC?

Nu pratar alla om THCP i cannabisvärlden. Det är en ny sort som är starkare än det vi sett förut, till och med starkare än HHC som var det senaste alla pratade om. THCP är spännande för de som gillar cannabis eftersom det kan ge en mycket starkare effekt.

Vilka effekter kan THCP ha?

Personer som har provat THCP rapporterar att de kan känna sig mycket mer avslappnade än vanligt, få en starkare känsla av hunger och att det kan hjälpa dem att sova bättre. Men eftersom THCP är nytt, så vet vi inte allt om det ännu. Det är spännande, men också något som man ska vara försiktig med.

Hur ska man tänka kring användning av THCP?

Eftersom THCP är starkare än THC, är det viktigt att inte ta för mycket. Börja smått, se hur du känner dig och öka inte mängden för snabbt. Det är viktigt att vara säker på vad du gör och att inte överdriva, speciellt om du inte är van vid effekterna av cannabis.

Laglig användning av cannabisliknande ämnen i Sverige

I Sverige, där cannabis och dess huvudsakliga psykoaktiva komponent THC är klassade som narkotika och därmed olagliga för personligt bruk, är situationen med THCP lite annorlunda eftersom det är en ny upptäckt. För tillfället är THCP inte specifikt nämnt i narkotikaförordningen eller klassat som ett olagligt ämne. Detta innebär att, just nu, finns det ingen specifik lag som säger att användningen av THCP är olaglig.

Det är dock viktigt att notera att lagar och förordningar kan förändras, speciellt när det gäller nya substanser som kan ha psykoaktiva effekter. Det är därför klokt att hålla sig uppdaterad med den senaste informationen från pålitliga källor om lagstiftningen kring sådana ämnen som THCP. Om du överväger att använda THCP, är det alltid bäst att rådfråga med juridiska experter eller lokala myndigheter för att säkerställa att du inte överträder några lagar.

För den som vill veta mer

Om du vill lära dig mer om THCP och hålla dig uppdaterad med det senaste inom cannabis, är Swizzle.se en bra källa. Där kan du hitta information och läsa mer om olika ämnen i cannabis och hur de kan påverka.

Sammanfattning

THCP är det nya snackiset för de som gillar cannabis. Det är starkare än det THC som finns i vanlig cannabis och kan ge en annan och starkare upplevelse. När du vill prova THCP, börja försiktigt och ta det lugnt. THCP finns i olika sorter som Sativa, Indica och Hybrid, och du kan hitta dessa hos Swizzle.se. Tänk på att alltid följa lagen och kolla de senaste reglerna. Vill du veta mer eller testa THCP lagligt, ta en titt hos Swizzle.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag