Ordningsvakt skjuten i Uppsala

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 19 dec 2021 2021-12-19
E-post

UPPSALA På lördagskvällen blev en ordningsvakt skjuten i benet i Uppsala. Under natten har en misstänkt gärningsman gripits, uppger polisen på sin sajt.

Klockan var 23.16 när polisen larmades om att en ordningsvakt blivit skjuten i benet vid en nattklubb i centrala Uppsala. Vakten fördes till sjukhus och det är oklart hur pass skadad han blev.

Gärningsmannen lämnade platsen på en elsparkcykel. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord alternativt grov misshandel samt grovt vapenbrott.

Vid fyratiden på natten meddelade polisen att en person frihetsberövats som misstänkt i ärendet. SVT rapporterar att det rör sig om en man i 20-årsåldern.

– Allt tyder på att skottlossningen var riktat mot vakten, jag har inga uppgifter om att någon annan person varit nära att bli träffad eller ska ha stått nära honom, säger Pontus Hjelm, vakthavande befäl, till Aftonbladet.

Under natten har även en ung man i Skarpnäck i Stockholm skjutits med flera skott. Han fördes med helikopter till sjukhus och var då vaken och talbar.

Vid fyratiden skrev polisen att nio personer, varav åtta män och en kvinna, gripits som misstänkta för delaktighet i mordförsöket. Polisen har även tagit föremål i beslag från bostäder och fordon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag