Özz Nûjen till svenskarna efter Akilov-skandalen: ”Vad har du själv åstadkommit?”

Foto: Sanna Dahlén / Wikimedia Commons samt Privat
  • Torsdag 10 maj 2018 2018-05-10
E-post 4161

SVERIGE I sin senaste krönika för Expressen går komikern Özz Nûjen till angrepp mot de som bryr sig om hur mycket invandringen kostar Sverige – och mot svenskarna i allmänhet.

Özz Nûjen har varit i blåsväder sedan det uppdagades att terroristen Rakhmat Akilov har jobbat svart på hans fastigheter på Gotland. I en intervju för Uppdrag granskning, som direkt blev något av en tv-klassiker, förnekade han dock all inblandning i saken och hänvisade gång på gång till sin svåger. Nu har han skrivit en ny krönika.

Kostnaderna för invandringen är inte viktiga eftersom det har med människor att göra, och människors lönsamhet för samhället ska inte spela någon roll. Ungefär så kan man tolka hans krönika med rubriken ”Jag hoppas att du har en klump i magen”.

”Vad kostar dina barn förresten? Kan man köpa ditt barn? Allt har ju ett pris. Allt och alla kan köpas för tillräckligt mycket med pengar, eller hur?” skriver Nûjen.

”Vad har du själv åstadkommit? Hur lönsam är du? Ska vi två tävla?” fortsätter han och gör tydligt att det är svenskarna som han adresserar sina retoriska frågor till.

”Kanske svågern kan spökskriva”

”Du kanske till och med anser dig vara bättre som människa? Eller som svensk? Är det du som definierar och även bestämmer? Vem har bestämt det? Du? Vem är du ens? Och vem tror du att du är som ger dig själv den rätten? Tillåt mig skratta. Eller nej, jag behöver inte din tillåtelse till det, jag skrattar ändå, hela vägen till banken. Förlåt! Det sista var verkligen meningen. Den sätter i gång den svenska avundsjukan. Din eviga förbannelse, din skam, som du måste bära, själv, intill din död, omgiven av ingen, för du har räknat allt i pengar och värderat människor och dina familjemedlemmar genom status, titlar och på om de är till nytta för dig och ditt samhälle.”

På sociala medier reagerar folk över Nûjens krönika och kopplar den till att han själv tycks ha gjort en bra affär med den invandrade terroristen Akilov.

Läs även: Terroristen Akilov jobbade åt Özz Nûjen

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag