”Skämskudde” när Özz Nûjen konfronteras om kopplingarna till terroristen Akilov

Özz Nûjen. Foto: svt.se
  • Torsdag 26 apr 2018 2018-04-26
E-post 2030

SVERIGE Onsdagens avsnitt av SVT:s Uppdrag granskning handlade om terroristen Rakhmat Akilov. Komikern Özz Nûjen reagerar starkt när han konfronteras med det faktum att Akilov har jobbat svart på hans fastigheter.

Özz Nûjen kallar journalisten Janne Josefsson för en ”creepy gubbe” i intervjun som får svenska folket att plocka fram skämskudden.

Nûjen tillbakavisar alla anklagelser om att han skulle ha haft något med Akilovs svartarbete att göra, trots att han tillsammans med sin syster äger fastigheterna där arbetet skedde – vilket avslöjades av Katerina Janouch. Istället hänvisar han till sin svåger, som var projektledare, men han har inte velat intervjuas.

Rakhmat Akilov fick totalt 85 000 kronor för arbetet på de två sommarhusen på Gotland. Inkomster som han inte har deklarerat.

– Jag jobbade som medhjälpare till målare, eller målarassistent. Arbetet gick ut på att riva, städa rent efter dem, och ja, göra rent, säger Akilov i polisförhör enligt Uppdrag granskning.

”Ringer tioåriga barn”

Men Özz Nûjen vill alltså inte kännas vid några kopplingar till terroristen. I intervjun blir han märkbart upprörd och upprepar Janne Josefssons namn gång på gång i sina svar.

– Du litar mer på en terrorist än att prata med en person som är ansvarig för det här projektet? Som har ljugit hur mycket som helst i sina förhör och som påstår saker i sina förhör. Så du litar mer, Janne Josefsson, på en terrorist än att gå och prata med källan som vet det här? , säger han.

Janne Josefsson har försökt tala med källan, alltså svågern som inte ville uttala sig. När han har ringt svågerns telefonnummer har dennes son svarat.

– Och som en creepy gubbe som frågar var hans föräldrar är, igen och igen. Är det så du jobbar? Vet dina chefer om att du jobbar så, att du ringer tioåriga barn?, säger Özz Nûjen.

PLUS: ”Det mest osannolika jag varit med om”: Janne Josefsson talar ut om Nûjen-intervjun

På sociala medier reagerar många över komikerns beteende.

Özz Nûjen själv har filmat och lagt upp hela intervjun på Youtube:

Läs även: Terroristen Akilov jobbade åt Özz Nûjen

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag