Pascalidou på nationaldagen: ”Man föds inte till svensk”

Alexandra Pascalidou. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Torsdag 6 jun 2019 2019-06-06
E-post 5276

SVERIGE Journalisten och aktivisten Alexandra Pascalidou har skickat ut en hälsning till sina följare på Twitter med anledning av Sveriges nationaldag: ”Man föds inte till svensk. Man blir det.”

Alexandra Pascalidou är journalist, författare och programledare och beskriver sig även som människorättsaktivist på sin Twitterprofil. Där kallar hon sig också grekisk-svensk samt världsmedborgare.

På nationaldagen har Pascalidou skickat ut följande budskap på Twitter:

I kommentarerna till inlägget undrar flera vad Pascalidou menar och hur hon tänker att man ska gå till väga för att bli svensk. Någon förklaring har hon i skrivande stund inte presenterat.

Alexandra Pascalidou har tidigare uppmärksammats som en av flera Sveriges Radio-profiler som sattes i karantän inför valet i höstas. Anledningen var att man inte ville ha programledare som kunde ”misstänkas för att ha lojaliteter som ligger utanför radiouppdraget”.

Läs mer: Alexandra Pascalidou och andra SR-profiler stängs av inför valet

Pascalidou var tidigare krönikör för Metro men slutade 2015. Tidningen Resumé avslöjade då att hennes sista krönika var ett plagiat på en dikt av en turkisk poet. Resumé har även en gång tidigare avslöjat att Pascalidou plagierat en annans text i en av sina krönikor.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag