”Peoplekind” istället för ”mankind” – Trudeaus politiskt korrekta nyspråk hånas

Justin Trudeau levererar visdom under utfrågningen. Foto: Youtube
  • Onsdag 7 feb 2018 2018-02-07
E-post 281

KANADA Den kanadensiske premiärministern Justin Trudeau är i framkant när det kommer till att förändra språket för att passa in i vår normkritiska tid. Nu föreslår han att ordet ”mankind” byts ut mot ”peoplekind”.

Det var under en allmän frågestund i Edmonton i Kanada som Trudeau till synes myntade ett nytt ord – ”peoplekind”. Detta tycker han bör användas istället för ”mankind” (mänskligheten) då det senare exkluderar kvinnor.

Under utfrågningen ställde sig en kvinna upp och inledde sin fråga med budskapet att moderskärlek är den kärlek som kommer att förändra framtiden för mänskligheten, ”mankind”. Trudeau, en stolt feminist enligt sin talesperson, viftade då med händerna, avbröt kvinnan och sade: ”Vi föredrar att säga ’peoplekind’, inte nödvändigtvis ’mankind’. Det är mer inkluderande.”

Publiken jublade och applåderade, rapporterar BBC. Men på sociala medier har reaktionerna inte varit riktigt lika hyllande. Trudeau har exempelvis blivit anklagad för att vara en dålig feminist som mansplainar.

Men framför allt har han hånats av mer konservativa profiler för sitt politiskt korrekta utspel.

En av de som har reagerat i Sverige är Alexander Bard.

Nu återstår bara att se om det nya uttrycket får fäste i Sverige i någon sorts försvenskad version. Vad sägs om ”folkligheten”?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag