Polis på plats vid gymnasium efter hot om skjutning

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 20 okt 2017 2017-10-20
E-post 87

KARLSTAD En gymnasieskola i Karlstad mottog hot om skjutning under torsdagen via internet. Skolledningen tog hotet på största allvar och bestämde sig för att koppla in polisen som under fredagen är på plats vid skolan för att garantera tryggheten.

Under torsdagen mottog Sundsta-Älvkullegymnasiet ett hot på nätet om att en person ska komma dit och skjuta på folk. Under fredagen är polisen på plats för att trygga säkerheten och flera elever väljer att stanna hemma, det uppger Nya Wermlands-Tidningen.

”Jag kommer dit med en AA-12 och jag kommer inte kolla vem du är” skrev en person på nätet om att komma till Sundsta-Älvkullen på fredagen och skjuta.

När skolans ledning fick reda på om hotet bestämde de sig för att ta det på allvar och kontaktade polisen. Skolledningen beslutade att ha en fortsatt vanligt skoldag under fredagen men med polis på plats för säkerhetens skull.

Skolan rektor, Anders Jonsson, uppger att han själv är inte orolig men att han förstår att många elever och deras föräldrar kan vara det. Enligt rektorn hade två elever redan under morgonen meddelat att de inte kommer till skolan på grund av hotet.

Poliserna på plats gör inge kontroller av eleverna, det finns inga order om att kolla väskor eller visitera personer. Både civilklädd och uniformerad polis finns på plats.

Flera av eleverna på skolan uppger att de tror att hotet endast är ett dåligt skämt och att man inte bör oroa sig. Samtidigt uppger en av eleverna att han tror att många av hans skolkamrater kommer att stanna hemma under dagen till följd av hotet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag