Polisen går ut med signalement på jagade bilkapare

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 20 jul 2021 2021-07-20
E-post

STOCKHOLM/FALUN Polisen är på jakt efter fyra personer som har rånat en man på hans Porsche, rapporterar Aftonbladet. Tre av männen beskrivs som mörkhyade och en som ljushyad.

Det var på måndagsförmiddagen som en person rånades på sin bil i området Spånga i Stockholm. Enligt Aftonbladets uppgifter rör det sig om en Porsche. De fyra gärningsmännen var maskerade och beväpnade med pistolliknande vapen.

Rånarna lyckades ta sig till Falun med den efterlysta bilen. Där upptäcktes de på en restaurang och en polispatrull tog upp jakten. Till slut krockade rånarna med en annan bil vid en rondell.

– Vi kan trycka fast bilen men personerna flydde i olika riktningar, säger Gabriel Henning, presstalesperson hos polisen, till Aftonbladet.

På sin sajt har polisen gått ut med ett signalement på gärningsmännen:

”Tre av männen beskrivs som mörkhyade och en av dem som ljushyad. Två av dem uppges bära mjukisbyxor med mörka tröjor. En man bar vit skjorta med mörka byxor samt keps medan den sista ska haft jeans och grå tröja på sig.”

– Ser man personerna ska man ringa 112, säger Gabriel Henning.

Vid 14-tiden på tisdagseftermiddagen säger polisens presstalesman Lars Hedelin till Nyheter Idag att polisen inte fick tag på någon av gärningsmännen efter att de flytt i olika riktningar. Såvitt han vet är de fortfarande på fri fot.

Porschen som rånarna kom över har dock tagits i beslag.

Läs även: Hotades och pressades att betala miljonbelopp – av sin bäste vän

Läs även: Rånet som kanske inte var ett rån

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag