Polisen i Östersund släpper signalement efter våldtäktsförsök: ”Mörkhyad, smal kroppsbyggnad”

Foto: Google
  • Torsdag 6 jun 2019 2019-06-06
E-post 1398

ÖSTERSUND En kvinna blev under måndagskvällen utsatt för ett våldtäktsförsök vid området runt Parkskolan i Östersund. Nu går polisen ut med signalement på en misstänkt förövare.

En kvinna i 40-årsåldern ringde sent på måndagskvällen den 3 juni in till polis om att hon blivit överfallen i området runt Parkskolan, som ligger en kort promenad från Östersunds citykärna. När poliser kom till platsen framkom uppgifter som visade att kvinnan blivit utsatt för ett våldtäktsförsök, något som P4 Jämtland tidigare berättat om.

Nu går polisen i en video på Facebook som fått stor spridning ut med ett signalement på den misstänkte förövaren och ber folk att höra av sig med tips till 114 14.

Den misstänkte är en mörkhyad man, med smal kroppsbyggnad, 175-180 centimeter lång och mellan 20 och 30 år.

– Vid tillfället iklädd en grå huvtröja, säger polisen i videon.

Vintern och våren 2016 blev flickor och kvinnor utsatta för ofredanden, våldtäktsförsök och misshandlar i Östersund. Något som fick polisen att gå ut och uppmana till försiktighet. Vilket gjorde att flera vänsterdebattörer och politiker kritiserade den dåvarande polisområdeschefen Stephen Jerand.

Bland kritikerna fanns Jerzy Sarnecki, läkaren Agnes Wold, S-ministern Ylva Johansson och tidigare programledaren Karin Adelsköld.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag