Polisman anmäld för att ha använt ”n-ordet”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 8 jul 2021 2021-07-08
E-post

SOLLENTUNA En polisman i 60-årsåldern har anmälts till polisens personalansvarsnämnd för att ha uttryckt sig rasistiskt vid upprepade tillfällen, rapporterar lokaltidningen Mitt i.

Det är regionpolisledningen i Stockholm som står bakom anmälan mot polismannen som jobbar i lokalpolisområde Sollentuna.

Han anklagas för att ha uttryckt sig rasistiskt, bland annat genom att ha kallat en förbipasserande person för ”n-ordet” samtidigt som han satt i en polisbil med en mörkhyad kollega. Vid ett tillfälle ska han ha sagt till sina arbetskamrater att han skulle ut och ”banka afghaner”.

Mannen har förklarat sig med att han har en tendens att ”slänga ur sig grodor” men att han inte är en rasist, samt att han bara sade vad han såg utanför polisbilen.

Polisens personalansvarsnämnd tycker dock att polismannen har uttryckt sig omdömeslöst och rekommenderar att han ska få en varning.

Läs även: Misshandlade rullstolsburen man – slipper utvisning på grund av flyktingstatus

Läs även: Kvinna våldtogs på nattbuss – föraren döms

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag