Polisen: Vi biter ihop – Trots problem i förorterna, asylkaos och terrorhot

Foto: Stefan Reinerdahl
  • Onsdag 18 nov 2015 2015-11-18
E-post

INRIKES Vi klarar inte mer. Det är beskedet från en polisman som Nyheter Idag varit i kontakt med efter beskedet idag om ett konkret terrorhot mot Sverige. – Vi gick på knäna redan utan de två sista arbetsuppgifterna, förklarar han.

Polismannen vill vara anonym men berättar för Nyheter Idag om den höga arbetsbelastningen för honom och hans kollegor. Många poliser som efter onsdagens arbetspass var på väg hem för
välbehövlig vila beordrades att stanna kvar och fortsätta arbeta på grund av terrorhotet.

– Det jag kan säga just nu är att väldigt många poliser kvarhölls efter dagpasset för fortsatt tjänstgöring, berättar polismannen.

– Vi har den ordinarie verksamheten samt problem ute i förorterna, en gränskontroll och nu ett terrorhot. Vi gick på knäna redan utan de två sista arbetsuppgifterna, fortsätter han.

Polisen berättar att stämningen inom poliskåren är ”beslutsam och fokuserad” och att även lediga poliser hört av sig för att fråga om de behövs.

Polismannen är trots det tydlig med att det från vare sig hans eller hans kollegors sida klagas över den höga arbetsbelastningen.

– I detta läge gnälls det inte en sekund. Alla biter ihop och jobbar på, säger han.

Det fotografi som enligt SVT ska ha gått ut till poliser i yttre tjänst och som uppges föreställa den misstänkte terroristen är ingenting han känner till.

– Det enda jag hört om en bild är genom media, förklarar han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag