Karin Pilsäter (L) till attack mot Hanif Bali (M) – anklagar honom för att vara ”skäggbarn”

Bild: Riksdagen/Skärmdump
Bild: Riksdagen/Skärmdump
  • Tisdag 5 sep 2017 2017-09-05
E-post 1751

SVERIGE Liberalernas tidigare ekonomiskpolitiska talesperson, före detta riksdagsledamoten Karin Pilsäter, går på Facebook till attack mot Hanif Bali (M) och anklagar honom bland annat för att vara ett ”skäggbarn”. Anledningen är hans kritik mot de så kallade ensamkommande flyktingbarnen.

Hanif Bali har de senaste dagarna trappat upp sin kritik mot Sveriges mottagande av ensamkommande flyktingbarn. På Twitter och på Facebook kallar han det för det ”största välfärdsbedrägeriet i vår historia” och tusentals av flyktingbarnen anklagas för att vara ”bedragare”, ”åldersfuskare” och ”barnlajvare”.

Det har fått den liberala politikern Karin Pilsäter, som under fem mandatperioder mellan 1991 och 2010 satt i riksdagen för dåvarande Folkpartiet och senare även var statssekreterare i den borgerliga regeringen, att reagera kraftfullt.

”Hanif Bali du är tyvärr vidrig i din allmänna människosyn, liksom i din syn såväl på 16-åringar som två år senare av naturliga skäl faktiskt blir 18 som dem som inte riktigt vet hur gamla de är. Du har enbart en uppfattning att alla är äldre och ljugit. Skäms. Du vet lika bra som jag att det bara är de som man är rätt säkra på att de är äldre som avkrävs åldersbedömning. Skäms. Dubbelskäms”, skriver hon på Facebook.

I ett annat inlägg anklagar hon Bali, som själv kom som flyktingbarn till Sverige 1991 när han var fyra år gammal, för att vara ett ”skäggbarn”.

Får mothugg

Den liberala politikern, som numera är aktiv på lokal nivå i hemkommunen Botkyrka, får emellertid mothugg från dussintals mer borgerligt lagda sympatisörer som stöder Bali.

”Du har en vidrig människosyn gentemot oss skattebetalare som får stå för notan av fusket. Hur länge tror du vi vill betala för att få bli bedragna, men det bryr väl du dig inte om då du själv större delen av ditt arbetsliv tillhört de som är tärande av skattepengar”, skriver en lastbilschaufför från Värmland.

”Nu vet jag iallafall att FP, SOM KARIN PILSÄTER REPRESENTERAR, inte ska ha min röst 2018. Att läsa såna personangrepp på Hanif när han presenterar fakta. Shame on u Karin Pilsäter”, skriver en kvinna från Stockholm.

Karin Pilsäter har förutom sina uppdrag för Liberalerna i riksdagen och den förra regeringen även varit partiets ekonomiskpolitiska talesperson. Sedan 2011 är hon omvärldsanalytiker på Tjänstemännens centralorganisation (TCO), där ekonomisk politik, skattepolitik och jämställdhetsfrågor är de viktigaste områdena.

I februari 2006 uppmärksammades Pilsäter medialt sedan hon åkt fast för rattfylleri. Hon tog ”time out” i två veckor innan hon fortsatte sina politiska uppdrag igen som vanligt.

SE ÄVEN: Hanif Bali (M): Flyktingbarnen det ”största välfärdsbedrägeriet i vår historia”
SE ÄVEN: RMV: 83 procent av de ålderstestade flyktingbarnen ljuger om sin ålder

Tror du att Hanif Bali ljög om sin ålder när han kom till Sverige?
4317 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag