Rättviks kommunchef om våldtäkten på biblioteket: ”Missförstånd och åsiktsskillnader”

Ulf Israelsson är kommunchef i Rättvik. Foto: Google Maps/Rättviks kommun
  • Onsdag 16 dec 2015 2015-12-16
E-post

RÄTTVIK Våldtäkten på biblioteket i Rättvik den 2 december beror på ”missförstånd och åsiktsskillnader”. Det skriver Rättviks kommunchef i ett mejl till en orolig pappa som undrar om hans barn numera kan känna sig trygga i Rättvik.

Det var den 2 december i år som en kvinna utsattes för ett sexuellt övergrepp på biblioteket i Rättvik. På kvällen dagen efter övergreppet hörde en orolig pappa av sig till Rättviks kommunchef Ulf Israelsson och undrade om kommunen numera kan anses vara trygg att bo i, skriver Fria Tider.

”Kan ni garantera våra döttrars säkerhet under skoltid och på vägen till och från skolan?”, frågar den orolige pappan i sitt mejl.

Men det överslätande mejl pappan fick som svar från kommunchefen var inte vad han väntat sig.

”Som du förstår så möts olika kulturer och det kan lätt bli olika typer av missförstånd och åsiktsskillnader”, skriver Israelsson i sitt svar.

Rättviks kommun skriver i ett mejl till Fria Tider att Israelssons formulering misstolkats och att han inte syftade på våldtäkter när han skrev om ”missförsånd och åsiktsskillnader”. Vad han syftade på förklarar de däremot aldrig.

Nyheter Idag har sökt Ulf Israelsson via såväl telefon som mejl för att fråga honom om mejlet.

Se även:
Kvinna våldtogs på bibliotek i Rättvik – Nyanländ flykting riskerar utvisning

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag