S-topp: ”Jag äcklas av Israel”

Foto: Twitter
  • Lördag 3 Nov 2018 2018-11-03
E-post 510

UPPSALA Extrema åsikter inom SSU är inte begränsade till Skåne. Tidigare pressekreteraren för SSU Pavlos Cavelier Bizas har under flera år spridit hat mot Israel på sociala medier. Nu är han kommunpolitiker i Uppsala. UPPDATERAD. 

Pavlos Cavelier Bizas är kommunfullmäktigeledamot för Socialdemokraterna i Uppsala och tidigare pressekreterare för SSU. Under den senaste tidens avslöjanden om extrema åsikter inom SSU har han flitigt kommenterat på Twitter. Han har dels drivit linjen att ordförande Philip Botström visserligen känt till falangstrider men inte känt till de extrema åsikterna.

Dels har Cavelier Bizas twittrat om vilka åtgärder som SSU nu ska sätta in för att komma till rätta med de extrema värderingarna.

Men Pavlos Cavelier Bizas hyser själv extrema åsikter – om Israel. Han har under lång tid på Twitter skrivit hatiskt om Israel på Twitter.

16 november 2012 skrev Cavelier Bizas om hur Israel agerar mot palestinierna i Gaza. I två tweets jämförde han med nazisternas behandling av judar under andra världskriget.

”Israel gör samma sak som hände under andra världskriget, de har satt en mur och en blockad runt Gaza och nu bombar de staden… Precis som ghettona under andra världskriget, judarna i Israel borde väl om några ha lärt sig hur hemskt det var, jag äcklas av Israel”,skriver han.

Bli PLUS-medlem och läs resten av artikeln!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag