Sabuni: ”Vill Åkesson prata med mig så behöver han inte gå via media”

Foto: Youtube
  • Torsdag 15 apr 2021 2021-04-15
E-post 301

SVERIGE Efter Liberalernas öppning för att samarbeta med Sverigedemokraterna har Jimmie Åkesson meddelat att han är redo sätta sig ner för samtal med Nyamko Sabuni. Nu svarar Liberalernas partiledare på inviten. – Jag har inga problem att prata med honom, säger hon till Aftonbladet.

Tidigare i år öppnade Liberalerna för att samarbeta med Sverigedemokraterna. Beskedet var ett tydligt avsteg från partiets tidigare hållning gentemot SD och möttes också av en del intern kritik.

Jimmie Åkesson har dock välkomnat beskedet och i en intervju med Aftonbladet tidigare sade han sig vara redo att samtala med Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni.

– I ”Lördagsintervjun” i P1 sa hon en hel del intressanta saker som jag tycker det finns anledning för oss att prata om. Hon verkar ha en konstruktiv ansats, vilket är väldigt positivt naturligtvis, sade Åkesson till Aftonbladet tidigare i veckan.

Nu ger Sabuni svar på Åkessons samtalsinvit.

– Vill Åkesson prata med mig så behöver han inte gå via media, jag har inga problem att prata med honom, säger hon till Aftonbladet.

Hon utesluter emellertid att ingå i en regering med SD.

– Vårt besked är att vi sitter inte i en regering med SD, och jag kommer inte att medverka till den typ av avtal som Januariavtalet har varit, oavsett vilken konstellation jag samverkar i.

I ett samtal på Youtube med Henrik Jönsson och Jan Emanuel Johansson utvecklar hon sina tankar om varför det efter valet 2022 kommer vara mer aktuellt med ett samarbete till höger än ytterligare ett avtal med Socialdemokraterna.

– Just nu menar jag att vi hör hemma i borgerligheten. För att de utmaningar vi har att lösa, kopplat till trygghetsfrågor, kriminalitet, kopplat till utanförskap och utgångspunkten att man arbetar, man försörjer sig själv och bidrar till det gemensamma.

– De utmaningarna menar jag är skapade av socialdemokratin, och kan bara lösas i en borgerlighet.

Se hela samtalet mellan Nyamko Sabuni, Henrik Jönsson och Jan Emanuel här:

Läs även: För Liberalerna gäller det att segra eller dö

Läs ävenSuccé för Sabunis högersväng i Aftonbladet/Demoskop – passerar MP i bottenstriden

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag