Slog flickvän sönder och samman – fick hjärtattack och dog

Rugbystjärnan Ricky Bibey började misshandla sin flickvän efter en festnatt i Florens. Bild: Mortonstalker/CC BY-SA 3.0/Petar Milošević/CC BY-SA 4.0
  • Onsdag 3 aug 2022 2022-08-03
E-post 374

På morgonen den 16 juli i år hittades tidigare rugby-stjärnan Ricky Bibey död på ett hotellrum i Florens i Italien. Nu avslöjar Daily Mail att Bibey avled av en hjärtattack som han drabbades av när han misshandlade sin flickvän.

Den misshandlade flickvännen Jennie Platt sprang blodig från hotellrummet på fyrstjärniga  Hotel Continentale där Bibey dog och skrek ”hjälp mig”.

Hon togs till sjukhus där hon behövde tre operationer för sina skador. Det dröjde över en vecka innan polisen hade möjlighet att prata med den svårt skadade Platt.

– Jennie är förkrossad. Hon är offer för en chockerande och våldsam attack på hotellrummet från den man som hon hade en långvarig relation med, säger en av hennes vänner till Daily Mail.

– Hon har flera allvarliga skador, bland annat en på ögonhålan som är väldigt oroande. Hon sitter för närvarande i rullstol medan hon återhämtar sig från misshandeln, berättar vännen.

Läs även: Mördare dog av hjärtattack medan han grävde ned sitt offer

Jennie Platt har samarbetat med italiensk polis som utreder misshandeln och Rick Bibeys död.

– Hon har samarbetat fullt ut med myndigheterna som utreder händelsen och vi väntar oss att fallet ska vara avslutat inom några dagar, men för Jennie kommer traumat inte ta slut då hon kommer behöva vård i England, säger Jennie Platts advokat Stefano Goldstein till Daily Mail.

– Jennie har förklarat för polisen att Ricky spårade ut natten när han dog och att han attackerade henne, fortsätter han.

Misshandeln och den följande hjärtattacken skedde på parets hotellrum efter en festkväll i Florens med både alkohol och narkotika.

– Obduktionen visar att Rick Bibey dog av en hjärtattack och vi väntar på den slutliga toxikologiska rapporten, men vi vet att han tagit kokain och alkohol under timmarna före sin död, säger en poliskälla till Daily Mail.

Läs även: Sköt kvinna genom halsen – träffades i benet och dog

Läs även: Våldtog – och åkte på storstryk

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag