Sörjande pappa ville hämnas död son – attackerade man med machete

PureGym i Northwich utanför vilket attacken skedde. Foto: Google Maps
  • Tisdag 31 jan 2023 2023-01-31
E-post

I syfte att hämnas sin döde son väntade den 48-årige pappan Samson Price utanför ett gym i den brittiska staden Northwich en septemberdag 2021. Och när mannen han ansåg skyldig till sonens död kom ut ur gymmet gick han till attack med en machete. Nu står Price inför rätta anklagad för mordförsök på den då 20 år gamle Patrick Brown, rapporterar The Sun.

Innan attacken uppges Samson Price ha följt Brown med en spårare i flera dagar. Anledningen var att Price anklagade Brown för sin 18-årige sons död, som i oktober 2020 drunknade i en damm i Wigan.

Tillsammans med Brown och tre andra hade sonen Samson Price Jr tagit LSD samma kväll som han avled.

De övriga i sällskapet – inklusive Brown – greps till en början misstänkta för mord på sonen. Men misstankarna ledde aldrig till åtal och händelsen bedömdes av polisen vara en olycka, vilket gjorde den döde 18-åringens pappa rasande.

Price började därefter spinna på en egen plan för att hämnas sonen. Och i september 2021, nära ett år efter sonens tragiska död, attackerade han Patrick Brown med en machete utanför gymmet.

Framför förfärade åskådare ska Price ha utdelat fem hugg med macheten mot Brown och enligt åtalet ska 20-åringen ha varit mycket nära att förblöda innan räddningstjänsten anlände och lyckades rädda hans liv.

– Han (Samson Price, reds. anm.) var väldigt nära att uppnå sitt mål att döda Patrick Brown. Han utdelade flera slag mot hans huvud, ansikte, rygg och armar. Han kan mycket väl ha trott att han hade gjort tillräckligt för att döda Patrick Brown, säger åklagaren Simon Mills.

Den 48-årige pappan står nu åtalad för försök till mord på Patrick Brown. Till rätten erkänner Price attacken och att han haft för avsikt att skada 20-åringen, men nekar till att han försökte mörda honom. Den bilden köper emellertid inte åklagaren.

– Den tilltalade hade motiv att utföra den här dödliga attacken. Han beskyller Patrick Brown för sonens död och var arg över att polisen inte åtalade honom för det, säger Mills.

Läs även: Halshögg hund som hämnd efter krogbråk

Läs även: Parets hämnd på mannens ex – fabricerade hot och iscensatte våldsbrott

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag