Halshögg hund som hämnd efter krogbråk

Yorkshireterrier, genrebild. Foto: Liza/CC0
  • Måndag 16 maj 2022 2022-05-16
E-post 152

Två män döms till fängelse i 19 månader var av en domstol i Preston, Lancashire, efter att de huggit huvudet av en hund och hängt kroppen på ägarens mammas dörr, rapporterar Metro Uk.

Ashley Grundy, 31, och Steven Robinson, 39, hamnade i bråk med en annan gäst på en krog den 19 maj 2018. Tidigt följande morgon körde Grundy och Robinson hem till den andra gästens bostad och kidnappade hans Yorkshireterrier Bailley.

Läs även: Hundvalpar torterades till döds på hotellrum – misstänkt gripen

De åkte därefter tillbaks till krogen där de halshögg hunden och dumpade kroppen, inrullad i en bilmatta. Sedan åkte de till hundägarens mamma och hängde upp det avhuggna huvudet på hennes dörren, där det upptäcktes av ett barn.

Åklagaren beskriver dådet som en hämndaktion ”avsedd att skapa maximal skräck hos offren”, och sergeant Paul Harrison vid Lancashirepolisen säger att ett stort antal poliser har arbetat med utredningen.

– Poliser gick igenom timmar av övervakningsfilm och fick gå igenom den smärtsamma uppgiften att jämföra DNA från Bailleys huvud och kropp med DNA från blodet som hittats i och på fordonet som Grundy och Robinson använde, berättar Harrison.

– Jag vill tacka alla inblandade poliser som arbetat outtröttligt för att få den här utredningen till avslut. Ni hoppas jag att detta kan ge lite avslut för offret som förlorat ett älskat husdjur på grund av de här två individernas barbariska handling, fortsätter han.

Läs även: Vittne: Äldre kvinna kastade in brödbitar med vassa föremål i hundrastgård

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag