Sprängningar avslutade förra och inledde nya veckan i Malmö

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 17 Dec 2018 2018-12-17
E-post 141

MALMÖ Två smällar i två olika trapphus satte punkt för förra veckan och inledde den nya veckan i Malmö.

Klockan var runt 21.30 på söndagskvällen när polisen fick in flera larm om en hög smäll i området Hermodsdal. Det visade sig att något hade detonerat vid entrén till ett flerbostadshus på Censorsgatan. Bombtekniker kallades till platsen och polisen upprättade en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

Strax före klockan 3 under natten till måndagen small det till igen – denna gång på Ramels väg i stadsdelen Rosengård. Enligt polisen uppstod det kraftiga materiella skador i trapphuset i en fastighet. Bombtekniker kallades även till denna plats och polisen inledde en förundersökning om försök till mord.

Ingen tycks ha kommit till skada i de två explosionerna. På måndagsmorgonen hade ännu ingen gripits i något av fallen, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

– Självklart undersöker vi om det finns något samband mellan dem, men det är det för tidigt att uttala sig om, säger polisens talesperson Åsa Emanuelsson till SVT.

Läs även: Söndagens dödsskjutning slår nytt rekord

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag