”Steget efter” blir bok efter kickstarter-succé

  • Måndag 15 jul 2019 2019-07-15
E-post 661

Efter en framgångsrik kickstarterkampanj kommer pseudonymen ”Steget Efter” få sina satirteckningar publicerade i bokform. Boken släpps officiellt i månadsskiftet september-oktober, men det kommer snart bli möjligt att förbeställa.

Sedan 2017 har den hemlighetsfulla pseudonymen ”Steget Efter” publicerat sina satirteckningar på Twitter och på sajten Nyhetsbyrån under rubriken ”Sverigebilden”.

Det är fråga om satir som helt enligt konstens regler ”sparkar uppåt”, det vill säga i regel mot de rödgröna som regerat Sverige sedan 2014, med både passivt och aktivt stöd av borgerliga partier.

Teckningarna har snabbt blivit oerhört populära, och kontot har idag över 29 000 följare på Twitter, med uppåt 250 publicerade teckningar.

”Steget Efter” har också publicerats här på Nyheter Idag, som illustration till artikeln om ”Genusroboten på Svenska Dagbladet”.

Läs även: Genusroboten på Svenska Dagbladet

Nu kommer fansen äntligen få möjlighet att läsa Steget Efters satirteckningar i ett annat format än på mobilen eller datorn, då en bok som samlar Steget Efter är på gång.

En kickstarter-kampanj har nyligen avslutats och drog in 202 300 kronor – en bra bit över målet på 150 000.

Boken kommer ges ut av Fredrik Antonsson, tidigare mest känd för bloggen ”I Otakt”. Antonsson säger till Nyheter Idag att boken kommer innehåll runt 200 Steget Efter-teckningar, av vilka tio är tidigare opublicerade och exklusiva för boken.

Boken kommer finnas tillgänglig för allmänheten genom de vanliga nätbokhandlarna från och med månadsskiftet september – oktober. Från mitten av augusti ska man även kunna förbeställa boken genom en hemsida.

500 personer har redan förbeställt genom Kickstarter, och kommer också bli inbjudna till en exklusiv releasefest.

Men även om Kickstarter-kampanjen är över finns det fortfarande möjlighet att få ett tidigt exemplar och en inbjudan till releasefesten genom Swish.

Då ska man swisha minst 500 kronor till Swish-numret som anges nedan, och märka sin insättning med sitt namn och ”Steget Efter”.

Tecknaren själv är både blyg och orolig för sin civila sysselsättning, och vill därför inte uttala sig i medier.

Men det bästa är ändå att låta konsten tala för sig själv. Så med tillstånd från Steget Efter bjuder vi på en satirkavalkad, direkt från Twitter.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag