Stenkastning mot danska bilister på E65 fortsätter

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 13 jul 2021 2021-07-13
E-post

SKÅNE Efter ett kort uppehåll har stenkastningen mot danska bilister på E65 i Skåne återupptagits. På måndagen och tisdagen attackerades danskregistrerade bilar med stenar, rapporterar Kvällsposten.

Vid halv åtta på måndagsmorgonen träffades en danskskyltad bil på väg mot Ystad av en sten på motorhuven.

– Bilisten blev inte skadad men fick en ordentlig skada på sin bil, säger Skånepolisens presstalesperson Ewa-Gun Westford till Kvällsposten.

På tisdagsmorgonen skedde en ny attack mot en dansk bil på E65 i riktning mot Ystad. ”Stenen träffade bilens framruta, men bilen kunde köras vidare från platsen”, skriver polisen på sin sajt.

I ingetdera av fallen har polisen fått fast någon gärningsman.

– Det sensationella i måndags är att bilisten valde att stanna och slå larm direkt så vi kunde komma på studs. Det hjälpte inte för vi grep ingen. Men det ger oss bättre chanser och bättre möjligheter, säger Ewa-Gun Westford till Kvällsposten.

Tidningen rapporterar att omkring 90 danska bilar har träffats av stenar eller andra föremål på E65 mellan Malmö och Ystad sedan april.

I mitten av juni började polisen göra sig mer synlig på vägen, vilket ledde till att attackerna blev färre.

– Nu har vi inte haft några konstaterade stenkastningar mot danska bilar sedan den 17 juni, sade Ewa-Gun Westford i början av förra veckan.

Det visade sig dock bli ett kortvarigt uppehåll då en ny stenkastning enligt Kvällsposten inträffade redan dagen efter, som sedan följdes av de två senaste attackerna på måndagen och tisdagen.

Läs även: Efter regeringskrisen: SD urstarka i Sentios julimätning

Läs även: Våldtog kvinna i 90-årsåldern – döms till fängelse och utvisning

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag