Stenkastning mot polis i Sollentuna: ”En samling bilburna människor”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 23 maj 2021 2021-05-23
E-post 126

SOLLENTUNA Under lördagskvällen ska stenar ha kastats mot polispatruller i Sollentuna norr om Stockholm. Stenkastningen skedde vid en stor bilsamling i kommunen där ett tusental personer hade samlats för ett så kallat streetrace, enligt Aftonbladets uppgifter. Att något streetrace ska ha förekommit förnekar emellertid polisen.

Ett tusental personer samlades på lördagskvällen i Sollentunas kommundel Rotebro strax norr om Stockholm. Personerna hade samlats i och kring ett stort antal bilar, rapporterar Aftonbladet.

Vid samlingen ska stenar ha kastats mot närvarande poliser.

– Ja, det är de uppgifterna jag har. Vi har en insats där och skickar självklart förstärkning, sade Carina Andersson, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, till Aftonbladet i samband med händelsen.

Den första samlingen ska enligt Aftonbladet ha skett vid Rosersberg längre norrut där ett 500-tal bilar samlades. De ska senare ha förflyttat sig söderut till Rotebro där alltså totalt ett tusental personer ska ha anslutit.

Enligt Aftonbladets uppgifter hade personerna samlats för ett så kallat streetrace. Men det förnekar polisen.

– Det har inte varit nån streetracing, det har varit en samling med bilburna människor, säger Carina Andersson till Expressen.

Det var när polispatruller stoppade fler från att anlända till platsen som föremål ska ha kastats mot dem.

– De var ganska många så vi stoppade infarten. Och det var i samband med det som något kastades mot polisbil, säger Carina Andersson till Expressen.

Vad händelsen rubriceras som är för tillfället oklart.

Läs även: Stenkastare terroriserar busstrafiken i Göteborg

Läs även: Räddningstjänst utsattes för stenkastning i Rosengård – fick avbryta brandsläckning

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag