Strandhäll rasande efter sexbråk med Bali: ”Bara skitsnack på ren svenska”

Foto: Nyheter Idag / Frankie Fouganthin (CC BY-SA 4.0)
  • Måndag 6 jan 2020 2020-01-06
E-post 1047

SVERIGE På Twitter har riksdagsledamoten Hanif Bali (M) hamnat i bråk med den tidigare socialförsäkringsministern Annika Strandhäll (S). ”Faktiskt otroligt pinsamt” skriver hon om Balis påståenden om skillnader i mäns och kvinnors sexualitet.

”Kvinnor vill inte ha sex i lika hög utsträckning som män. De vill ha trygghet och status.” Så står det i den tweet av Hanif Bali som fått Annika Strandhäll att rasa.

”Vad hände under julledigheten?”, frågar hon retoriskt. Bali svarar med statistik som han menar visar på att män är mer promiskuösa än kvinnor – men får inget gehör av den förra ministern.

”Att du nedvärderar samtliga kvinnors sexualitet och rätt till den på det sättet du gör är häpnadsväckande. Liksom politiska system, religoner och massa män gjort i sekler”, skriver hon.

Läs även: Aida Hadzialic (S) vill strama åt migrationspolitiken – nu sågas hon av S-toppar

Hanif Bali svarar med att fråga om Strandhälls strategi att blanda in det privata är så klokt.

Han utvecklar och menar att Strandhäll misstolkar med flit samtidigt som hon blandar in hans privatliv – ”en metod som vi alla förlorar på”, tycker Bali. Men Strandhäll ger sig inte.

”Det är bara skitsnack på ren svenska hur kan man uttrycka sig om kvinnors sexualitet så totalt utan kunskap som du gör och inte skämmas det borde du fundera över. Faktiskt otroligt pinsamt!”, tycker hon.

I ett annat svar skriver hon att Bali ”stigmatiserar massa unga tjejer” och att det han skriver är ”trams”. Någon vidare motivering till sina anklagelser ger hon inte.

Läs även: Folkets dom: Löfven bland de svagaste i egna regeringen

En av de kvinnor som ställer sig bakom Bali är debattören och författaren Katerina Janouch.

”Noterar att Twitter tycks sakna sexualutbildning, då HB:s självklarhet ang sexuella skillnader mellan kvinnor och män skapar sån storm. HB har helt rätt och det är vedertaget inom sexologin pga fakta rent generellt”, skriver hon.

När Hanif Bali pressar Annika Strandhäll att förklara vad hon menar med ”Vad hände under julledigheten?” svarar hon till slut att hon ska kontakta honom i ett privat meddelande.

Strandhäll avgick som minister hösten 2019 efter att hennes sambo hastigt gått bort.

Läs även: Morgan Johansson i blåsväder efter attack på Svenska Dagbladets Ivar Arpi

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag