Svensk skådespelare dömd till långt fängelsestraff i USA

Foto: Brevard Sheriff County
  • Torsdag 1 apr 2021 2021-04-01
E-post 2012

USA Den 46-årige svensken Joaquin Nabi Olsson har dömts till ett 15 år och 8 månader långt fängelsestraff i USA för sexbrott mot en minderårig. Han har tidigare erkänt att han haft sex med en ung flicka som han träffade på internet, rapporterar ClickOrlando.com.

Joaquin Nabi Olsson har jobbat som skådespelare och medverkat i flera filmer och pjäser i Sverige.

Sommaren 2019 reste han till Brevard County i delstaten Florida för att träffa en tonårig flicka som han fått kontakt med på internet. Ett vittne som såg mannen och flickan tillsammans på ett hotell blev misstänksam och slog larm till polisen.

Olsson greps av polisen i juli 2019 och erkände då att han haft sex med flickan trots att han visste att det var olagligt. Hans försvar var att de var förälskade i varandra.

I domstolen medgav han att han använt internet och sociala medier för att locka och övertala en minderårig till att delta i sexuella aktiviteter.

På onsdagen dömdes Olsson till att tillbringa 15 år och 8 månader i federalt fängelse. Efter att ha släppts ska han också avtjäna fem år av supervised release, en form av villkorlig frigivning. Han kommer också att registreras som sexbrottsling.

Läs även: Uber Eats-förare dödad i väpnat bilrån i USA – två tonårsflickor misstänkta för mord

Läs även: Kedjad på pizzerian

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag