Sveriges Radio om de mördade fransmännen: ”Inte oskyldiga personer i det här fallet”

Sveriges Radios korrespondent Alice Petrén. Foto: Mathias Alm / Sveriges Radio
  • Onsdag 7 jan 2015 2015-01-07
E-post

STOCKHOLM Utrikeskorrespondenten Alice Petrén möter skarp kritik i sociala medier efter ett uttalande i Sveriges Radio. – Det är ju inte oskyldiga personer i det här fallet, säger hon om de personer som sköts ihjäl i Frankrike.

Radioprogrammet studio ett hos Sveriges Radio väcker känslor i sociala medier. När utrikeskorrespondenten Alice Petrén berättar om terrordådet i Frankrike där 12 personer blivit ihjälskjutna menar hon att de som dog inte var oskyldiga eftersom de tidigare gjort satir riktat mot religionen Islam.

– Det är ju inte oskyldiga personer i det här fallet, utan det riktar sig ju rakt mot en redaktion som har attackerat med nidbilder av profeten Muhammed, som har haft satirbilder som så sent som i natt la ut en nidbild, säger Petrén 15 minuter in i radioinslaget.

Väcker reaktioner i sociala medier

Flera radiolyssnare reagerar nu starkt på Petréns beskrivning av de ihjälskjutna redaktionsmedlemmarna på Charlie Hebdo. På twitter finns flera kommentarer om radioinslaget och Nyheter Idag har samlat ett axplock av dem nedan.

Nyheter Idag söker Sveriges Radio och Alice Petrén för en kommentar och uppdaterar under morgondagen när vi nått framgång med detta.

UPPDATERING: Nu har Alice Petrén kommenterat det uppmärksammade citatet i radioprogrammet. Hon menar att det var olyckligt formulerat och förstår att det väcker reaktioner, förklarar hon på twitter. Nedan är hennes kommentarer.

Nedan är de reaktioner vi samlat tidigare med anledning av hur händelsen fick sin beskrivning i radioprogrammet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag