SVT-haveriet när Trump svors in till president

  • Fredag 20 jan 2017 2017-01-20
E-post 3125

USA När SVT direktsände en intervju med en Trump-supporter gick det inte riktigt som korrespondenten Peter Rawet hade tänkt sig. Efter ett antal ledande frågor om att den så kallade ”Obamacare” egentligen är bra påstod Rawet att Obama vill registrera muslimer.

När SVT-korrespondenten Peter Rawet befann sig i Washington på fredagen för att bevaka när Donald Trump svors in till USAs nästa president passade han på att intervjua en Trump-supporter som befann sig på plats. Men intervjun gick inte helt smidigt. När Trump-supporten förklarar att hon stöder Trump eftersom hon vill se en politisk förändring, var det ett svar som Rawet hade svårt att ta in.

– Men han är miljardär! Är du också en miljardär? utbrast SVT:s utsände.

När hon svarar att hon inte är en miljardär får hon frågan ”varför skulle då Trump ta hand om ditt liv?”. Hon förklarar att hon tycker medelklassen är övergiven och att skatterna varit för höga. Då ställer Rawet frågor om hennes socialförsäkring varpå SVT-korrespondenten ställer en rad ledande frågor. På slutet påstår även Rawet att Obama vill registrera muslimer.

Intervjun med Trump-supportern har laddats upp på Youtube på fredagen. En av kommentarerna till klippet lyder ”Varför är alla SVT reportrar extremvänster?”.

UPPDATERING: Peter Rawet har noterat kritiken och bemöter nu detta på Twitter.

”Japp – jag sa Obama när jag menade Trump i en intervju – Men handen på hjärtat – Det var de kritiska frågorna som skavde för er häcklare!”, skriver han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag