Tandblekning hemma

  • Lördag 4 jun 2022 2022-06-04
E-post 0

Härligt leende, ljusa, friska och vita tänder, strävar många efter att ha. Inte bara eftersom det är vackert, utan även för att sådant som gula tänder påverkar både självkänsla och välbefinnande.   Forskning har påvisat att människor som ler ofta i vardagslivet också lever ett lyckligare liv i allmänhet. Tandblekning hemma har därför blivit väldigt populärt!

Hur dina tänder mår och ser ut beror såklart på hur man tar hand om sin munhygien där tandborstning är den främsta faktorn. Ibland räcker ändå inte detta för att uppnå det där fina vita leendet som de flesta önskar sig. Vi har alla olika naturliga färger på våra tänder, och en del personer påfrestar sina tänder för saker som påskyndar utvecklingen av gulare tänder. Det är oftast snus, rökning eller en stor daglig konsumtion av kaffe eller te.

 

Vita tänder med tandblekning

Om du vill bli av med dina gula tänder är den enda lösningen olika former av tandblekning. På WeSmile erbjuder de en rad olika tekniker och verktyg för att få dina tänder vita och fina igen. Vikten av att välja rätt tandblekning kan inte betonas tillräckligt, om man behöver rådgivning kring valet kan man vända sig till WeSmiles kunniga personal. Det finns flera ”sämre” varianter av tandblekningsprodukter som skadar både emalj och tandkött, dessa är viktiga attundvika!

Vad som avgör om en viss tandblekningsprodukt är bra eller dålig beror på vilket sorts blekningsämne som används i produkten och hur mycket som används. Den första hemmatandblekningen som såldes i Sverige bestod av blekningsgelen som kallas väteperoxid, ett mycket effektivt ämne för att bleka tänder men som skadar emalj och tandkött i hög utsträckning. Tandblekningsgeler får inte ha ett innehåll på mer än 0,1 % väteperoxider.
Vi tipsar dock om att inte köpa en tandblekning som har väteperoxid i sig, då även ett litet innehåll kan orsaka stora skador.

Läs mer på WeSmile.se

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag