Taxichaufför våldtog 16-årig flicka

Malmö tingsrätt. Foto: Wikimedia commons
  • Tisdag 7 sep 2021 2021-09-07
E-post

MALMÖ En taxichaufför i 40-årsåldern döms för att ha våldtagit en 16-årig flicka under en körning i somras. Straffet blir fängelse i två år och tre månader.

Den 16-åriga flickan hade varit på en fest och var berusad när hon klev in i mannens taxi sent på natten.

Hon har berättat att mannen under resan tafsade på henne och förde in sina fingrar i hennes underliv. Han fick henne också att utföra oralsex på honom genom att hota med att släppa av henne på motorvägen.

Mannen förnekar brott och hävdar att det var flickan som tog initiativet till sexuella handlingar. Tingsrätten tycker dock av olika skäl att flickans historia är mer tillförlitlig.

Bland annat har domstolen tagit del av en ljudinspelning som mannen gjorde under resan, där han låter ”uppfordrande och lätt aggressiv när han talar till målsäganden medan hon låter ledsen och rädd”.

Mannen döms för våldtäkt till fängelse i två år och tre månader. Han ska även betala 140 000 kronor i skadestånd till flickan.

Mannen har både irakiskt och svenskt medborgarskap.

Läs även: Tre döms för brutalt rån mot äldre kvinna

Läs även: Kvinna attackerade exmaken med kniv och ville ta barnen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag