Tjäna pengar på att jämföra andras produkter med affiliate marketing

  • Måndag 20 feb 2023 2023-02-20
E-post 0

Allt fler transaktioner sköts online. Idag handlar vi allt från matvaror och böcker till banktjänster och kläder på nätet och nästan alla marknader växer rekordfort på nätet. Detta har i sin tur skapat många nya möjligheter för återförsäljare och marknadsförare som vill se till att just DU köper deras produkter.

Som ett resultat av detta är en av de snabbast växande sorternas marknadsföring idag något som kallas för affiliate marketing. Och för att svara på våra läsares frågor om detta bad vi experterna på affiliatehackers.se att sätta ihop en sammanfattning om vad affiliate marketing faktiskt är.

Nästan alla jämför produkter innan köp

Ingen vill köpa grisen i säcken, oavsett om man handlar online eller i en fysisk butik. Problemet med att handla online är att man inte kan testa och känna på produkter innan man beställer hem dem. Istället måste man förlita sig på andras åsikter om produkten i fråga.

Tänk bara själv på sist du beställde hem en produkt online. Beställde du bara första bästa produkt som du hittade? Eller spenderade du lite tid på att läsa på om produkten och vad andra tyckte om den?

Med stor sannolikhet gjorde du det sistnämnda.

Om du till exempel är på jakt efter ett kreditkort med bonus så kommer du inte bara beställa hem ett kreditkort du hört talas om. Däremot kommer du förmodligen gå in på Google och börja söka efter olika kreditkort med bonus för att hitta det som lämpar sig bäst för dig.

Affiliate marketing

Det är just detta affiliate marketing handlar om. Det är en form av marknadsföring där experter testar och jämföra produkter åt återförsäljare (annonsörer) för potentiella köpare, så att köparen kan skapa sig en uppfattning om vilken vara som kommer passa dem bäst. I regel via så kallade jämförelsehemsidor. Väljer köparen att beställa hem en produkt så tjänar affiliate-marknadsföraren en provision på transaktionen.

Affiliate marketing är med andra ord en form av marknadsföring där du kan tjäna pengar på att rekommendera andras produkter. På så sätt slipper du allt krångel det innebär att utveckla produkter, lagerhålla varor, hantera kundkontakt och så vidare.

Bäst av allt är att det är enkelt att sätta igång med. Allt du behöver är en passande domän, en enkelt designad hemsida och grundläggande förståelse i SEO och hur man marknadsför en hemsida. Faktum är att det räcker gott och väl med en enkel blogg till en början.

Du kan hitta mer information om allt detta och mycket mer på vår hemsida affiliatehackers.se. Och givetvis kan du alltid höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag