Toapappershysterin i Australien: Knivbeväpnade män stal 500 rullar

Bild: NSW Police
  • Torsdag 26 mar 2020 2020-03-26
E-post

SYDNEY Två män eftersöks av polis efter en att ha stulit mer än 500 rullar toalettpapper i en serie inbrott. Vid ett tillfälle ska männen ha hotat en anställd med kniv.

Toalettpapperspaniken har nått en ny nivå i Australien där två knivbeväpnade män eftersöks av polis efter att ha stulit mer än 500 rullar toalettpapper i en serie stölder i Sydney, rapporterar Daily Mirror.

Läs även: Hamstringspanik i Australien – kund drog kniv under bråk om toapapper

Männen ska ha brutit sig in i lagerlokalerna i fyra olika butiker i Sydneys västra förorter mellan 19 och 20.30 på söndagen, enligt polis.

Männen ska också ha hotat en anställd med kniv vid ett av inbrotten, säger polisen i ett uttalande.

Läs även: Australiensiskt genombrott i kampen mot coronaviruset

Polisen i Sydney har släppt bilder av de misstänkta männen samt ett signalement, där den ena beskrivs som kraftigt byggd, mellan 1.85 och 1.90 centimeter lång, i 30-års-åldern och med ett medelhavs- eller mellanöstern-aktigt utseende. Han har tatuerade armar och bar en grå polotröja med blåa träningsbyxor.

Den andra misstänkta mannen beskrivs som mellan 175 och 180 centimeter lång, slank, 30-35 år gammal och vid tillfället klädd i svarta Adidas-byxor och en kamouflagefärgad luvtröja.

Australien har haft problem med massiv hamstring av toalettpapper som lett till brist sedan början av mars.

Butiker har tvingats ransonera toalettpapper till sina kunder och inkalla extra säkerhetspersonal, medan priset på toaletpappersrullar skjutit i höjden på digitala marknadsplatser.

Vid ett tillfälle ska polis ha tvingats dela ut toalettpapper till kunder i ett varuhus, skriver Daily Mirror.

Läs även: Italienska borgmästare rasar mot invånare som bryter karantänen

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag