Toppolitiker i SD misshandlad och mordhotad inatt

  • Söndag 7 sep 2014 2014-09-07
E-post 0

LINKÖPING Natten mot söndagen misshandlades SD-kandidaten Jonas Andersson av en politisk meningsmotståndare som tidigare är dömd för hot mot Jonas, berättar han för Nyheter Idag. – Han gav mig en rak höger i ansiktet och hans kompisar mordhotade mig.

Sverigedemokraten Jonas Andersson är engagerad i både moderpartiet och i ungdomsförbundet, SDU. Han är en välkänd profil för partiet och kandiderar på första plats till kommunfullmäktige i Linköping. Med bara en vecka kvar till valet blir han misshandlad i centrala Linköping av en politisk meningsmotståndare, erfar Nyheter Idag när vi talar med Jonas.

– Han gav mig en rak höger i ansiktet. Har huvudvärk, svullnad och rodnad nu. Klart jag känner ett obehag, samtidigt så är det inget som kommer att få mig att sluta med något, snarare tvärtom.

Det var i korsningen Storgatan/Apotekaregatan som Jonas Andersson mötte en grupp personer varav han kände igen en av dem. När Jonas var på väg hem och precis hade sagt hejdå till en vän blev han påhoppad.

– De attackerade mig bakifrån först och slet tag i min kavaj och omringade mig runt en vägg.

Fick även ta emot flera mordhot

Jonas förklarar att stämningen blev hätsk med en gång. Först uppfattade Jonas att de frågade efter hans pengar, men han tror att det bara var någon form av skenmanöver förklarar han för Nyheter Idag. Sedan blev det värre.

– De sade ”Du vet vad vi gör med sådana som dig” och Det kommer ingen morgondag för dig” och sådana saker.

Den person Jonas känner igen sedan tidigare ska ha blivit dömd just för att ha hotat Jonas och partikamraten Marcus Wiechel. Personen ska enligt uppgifter ha en bakgrund i den autonoma miljön på vänsterkanten, men enligt Jonas var det personer i hans sällskap som framförde hoten den här gången.

– Alltså, han har ju hotat mig förut, och hotade mig med sina kompisar ikväll igen. Det var alltså hans kompisar som mordhotade mig upprepade gånger medan han stod bakom och tittade på. Han stod på avstånd och kom fram efter ett tag och slog mig med knuten näve rakt i ansiktet.

Jonas uppger till Nyheter Idag att en polisanmälan är upprättad och att det även ska finnas ett vittne till händelsen. I skrivande stund kan polisen i Norrköping inte se att någon anmälan om misshandel har kommit in, men det kan ha sin naturliga förklaring.

– Kolla igen under morgondagen, det kan ta lite tid innan det registreras och jag kan se det, förklarar en polis när vi ringer till länskommunikationscentralen mitt i natten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag