Tre Postnordbilar uppeldade i Stockholm

Bilden är från en annan händelse. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 24 nov 2017 2017-11-24
E-post 707

STOCKHOLM På fredagsmorgonen larmades polisen om att tre postbilar tillhörande Postnord brann. Det finns ingen misstänkt bakom elden och en del stockholmare kan få problem med posten under dagen.

På morgonen till fredagen den 24 november tände någon eld på tre parkerade postbilar i Spånga. Händelsen är polisanmäld men ingen misstänkt finns ännu, uppger Expressen.

Klockan 07.04 på fredagsmorgonen larmades polisen om den pågående branden. Polisen begav sig till Postnords ombud i Spånga där de tre postbilarna stod parkerade och hade brandskadats rejält.

En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad men i nuläget finns ingen misstänkt bakom brottet eftersom polisen inte har gjort några iakttagelser i området där bilarna brann. Det finns ingen naturlig förklaring till branden men den var lyckligtvis lätt att släcka, uppger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Expressen.

Boende med postnummer 16340-16356 kan komma att bli utan post under dagen till följd av branden men Marie Ibsén, pressinformatör på Postnord, är positiv inför Postnords förmåga att få igång posten igen

– Det stämmer att det brunnit i tre bilar där, tyvärr. Nu jobbar vi hårt för att hitta en lösning för att dela ut post utan bilar. De tror att det kan gå bra eftersom det är fredag och inte så mycket post, säger Ibsén.

Intill platsen där bilarna parkerat ligger en skola. Bränder kan ibland sprida sig till kringliggande byggnader men enligt Johan Winsnes, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral, fanns det aldrig någon fara för skolan.

– Enligt den första framkomstrapporten stod det att inga byggnader var hotade överhuvudtaget. Bilarna stod helt fritt på ett parkeringsgarage. Skolan var aldrig hotad, säger Winsnes, till Expressen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag