Trio med kniv rånade pojke på moped – jagades av pojkens mamma

Bild: Flickr
  • Lördag 8 jun 2019 2019-06-08
E-post 992

VÄSTERÅS Att ta en moped från en ensam pojke var sannolikt en enkel match för de tre knivbeväpnade rånarna. Svårare blev det när de sedan stötte på pojkens mamma – och en brant backe.

Under fredagseftermiddagen var en pojke i 15-årsåldern på väg hem på sin moped i området Hökåsen i Västerås. Tre unga män kommer då fram till honom, hotar honom med kniv och tar hans moped.

Kort därpå får pojkens mamma syn på rånartrion då de kommer åkande alla tre på mopeden. Hon hänger på dem med sin bil och försöker stoppa dem.

– Sedan kommer den här mopeden upp till någon form av backe, och där går det ju väldigt långsamt när man sitter tre på en moped. Då hoppar två stycken av och springer, varav den tredje sedan vurpar, säger polisens presstalesperson Pelle Nellberg.

Mamman får då hjälp av en förbipasserande cyklist att envarsgripa mannen som föll, för att sedan överlämna honom till polisen när de kommer till platsen.

Den gripne mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen och misstänkt för rån. Hans två kumpaner är fortfarande på fri fot.

Läs även: ”Polisen utnyttjar klassificeringen av ’utsatta områden’ för egna syften”

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag