Två ”gängliga” rånare bakom rånvåg i Eskilstuna – allmänheten varnas: ”Gå inte själv om du inte behöver”

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 6 okt 2018 2018-10-06
E-post 271

ESKILSTUNA Flera rån och rånförsök har inträffat i Eskilstuna den senaste tiden. Allt mer våld har använts vid rånen – nu varnar polisen allmänheten, uppger Eskilstuna-Kuriren.

Den senaste tiden har både män och kvinnor blivit utsatta för rån och rånförsök i Eskilstuna. Förra helgen skedde flera våldsamma rånattacker. En man knivskars på lördagen under ett rån i en butik. Senare samma kväll sparkades en kvinna i magen och bröt ett finger när två män på en moped rånade henne när hon var på väg hem.

Polisen har gått ut och bett om tips från allmänheten för att lösa brotten.

Ansvarige förundersökningsledare hos polisen är Fredrik Hedlund. Han uppger till Eskilstuna-Kuriren att våldet trappats upp ju fler rån som begåtts. Pistol och/eller kniv har använts av rånarna när de hotat sina offer.

Vid några av rånen och rånförsöken har rånarna färdats på en mörk moped. Det signalement som ges är att männen är gängliga, har haft mörka kläder, grå mjukisbyxor och hjälm. I vissa fall vid de tidigare rånen och rånförsöken ska de misstänkta två gärningsmännen ha färdats på en mörk moped, ha beskrivits som gängliga, ha haft mörka kläder, grå mjukisbyxor och hjälm.

Eskilstuna-Kurirens reporter frågar Fredrik Hedlund vad man ska göra om man hamnar i en situation där en moped med personer som matchar signalementen närmar sig.

– Var vaksam. Gå inte själv om du inte behöver. Tänk dig för. Och gå inte omkring och fladdra med telefonen, svarar Fredrik Hedlund.

Allmänheten ombeds höra av sig med tips till 114 14.

Läs även: Tysk kyrka invigs efter renovering – som moské

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag