Tysk kyrka invigs efter renovering – som moské

En ny inskription pryder det gamla kyrktornet. Foto: Dirtsc / Wikipedia
  • Onsdag 26 sep 2018 2018-09-26
E-post 969

TYSKLAND Den muslimska befolkningen i Tyskland växer så det knakar, och man behöver mer utrymme för bön och gudstjänst. En församling i Hamburg har köpt och byggt om en gammal kyrka för just det ändamålet, och nu ska den nya moskén invigas.

Bland annat Polskie Radio rapporterar om Kapernaumkirche i Hamburg – en byggnad som i drygt fyrtio år tjänade som evangelisk kyrka. I ”brist på troende” fick man 2002 sälja byggnaden till en privat ägare som tio år senare sålde vidare den till den muslimska församlingen Al-Nour.

På onsdagen är det dags för invigningen av den nya moskén som har tagit sex år att renovera med pengar från bland annat den kuwaitiska regeringen. På kyrktornet finns nu istället för ett kors en gyllene arabisk inskription som lyder ”Allah”. Kuwaits ambassadör Najeeb Al-Bader samt representanter från de lokala myndigheterna kommer att närvara vid invigningen.

Händelsen markerar första gången i Tysklands historia som en kyrka omvandlas till en moské. Enligt den tyska kyrkans regler får man bara sälja kyrkobyggnader till andra kristna och under vissa omständigheter till judiska församlingar. Denna gång har man dock medgett ett undantag.

Läs även: ”Fort Trump” kan byggas i Polen efter förhandlingar om amerikansk militärbas

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag