Två misstänkta efter skjutning i Halmstad

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 25 jun 2018 2018-06-25
E-post 213

HALMSTAD Efter en skottlossning på söndagskvällen i Halmstad fick en man föras till sjukhus med skottskador i benet. Enligt Aftonbladet har två anhållits i sin frånvaro.

Polisen larmades klockan 20.12 på söndagen om att en skottlossning skett på en parkeringsplats utanför ett café. Två män uppger att de har blivit beskjutna, och en av dem har blivit skottskadad i benet. Han förs till sjukhus.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är mannens skador inte livshotande. Motivet till skjutningen är okänt, skriver polisen på sin sajt. Men Aftonbladet uppger att man senare på natten hade två misstänkta som anhållits i sin frånvaro.

– Vi gjorde en husrannsakan runt klockan 02.00 i deras hem, men påträffade inte de här personerna, säger Jens Christensen, vakthavande befäl på polisen Göteborg, till Aftonbladet.

På måndagsmorgonen sökte polisen fortfarande efter de två misstänkta och hade ingen gripen.

– Vi har namnuppgifter och vet vilka de är, så vi söker på platser där vi tror de kan finnas, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Han säger att den skadade mannen vårdas på sjukhus och att det ”ska inte vara någon fara med honom”.

Händelsen rubriceras som mordförsök.

Läs även: Man förd till sjukhus efter skottlossning i Kristianstad – ”har lokala kopplingar”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag