Två skjutna i Biskopsgården: ”Risk för vedergällning”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 14 jan 2021 2021-01-14
E-post 198

GÖTEBORG På onsdagen sköts två män i Biskopsgården i Göteborg. Enligt Göteborgs-Posten har de kopplingar till gängkriminalitet i området.

Det var vid 17-tiden på onsdagen som polisen fick larmet om två skottskadade män i närheten av Väderlekstorget i Biskopsgården. Polisen gav männen första hjälpen och de fördes senare med ambulans till sjukhus.

På sin sajt skriver polisen att de två männen är i 20–30-årsåldern och ”kända av polisen sedan tidigare”. Göteborgs-Posten rapporterar att de träffades i magen respektive benet, och att de tillhör ett kriminellt nätverk som kallas A-falangen.

Efter en omfattande insats under kvällen kunde polisen gripa fyra personer som är misstänkta för försök till mord. På torsdagsmorgonen hade de fyra anhållits.

Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg berättar för Nyheter Idag att polisen har en hög närvaro i området och kommer att fortsätta med dörrknackning för att få mer information under torsdagen.

Biskopsgården är ett av polisens särskilt utsatta områden.

– Där är vårt önskemål att folk ska kunna uppleva trygghet där uppe trots det som inträffat. Och sedan finns det ju alltid risk för vedergällning. Så är det ju, säger Thomas Fuxborg.

Han uppger att de två skjutna männen tidigare har dömts för brott, men kan inte säga om gårdagens skjutning handlar om någon sorts gängkriminell uppgörelse.

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag