Tysk tidning: Sverige farligast i Europa

Foto: Florian Prischl CC BY 2.0 (Flickr)
  • Onsdag 27 okt 2021 2021-10-27
E-post

TYSKLAND Efter mordet på rapparen Einár har den tyska tidningen Bild utnämnt Sverige till Europas farligaste land, rapporterar Expressen.

Bild är Tysklands största tidning och även Europas största sett till upplagan, enligt Expressen. Med anledning av mordet på Einár skriver man om situationen i Sverige med frekventa dödsskjutningar.

”Sverige är det farligaste landet i Europa i dag”, skriver Bild.

Tidningen hänvisar till en rapport från Brottsförebyggande rådet som visar att det är betydligt vanligare att personer skjuts ihjäl i Sverige jämfört med EU-snittet.

Enligt Expressen är det tio gånger vanligare att unga män dör i skjutningar i Sverige än i Tyskland. Manne Gerell, kriminolog på Malmö universitet, har sagt att det kan finnas flera orsaker till detta.

– Det kan ha med slumpen att göra, att Sverige har färre poliser och att vi har en lite större och annorlunda invandring. Men var för sig kan ingen av dessa faktorer förklara det, sade han till Expressen tidigare i höst.

– Det kan också handla om ren otur. Att vapensmugglare varit särskilt aktiva i Sverige, eller att fler kriminella släkter kommit hit.

Läs även: Brå om koppling mellan invandring och dödsskjutningar: ”Kan inte svara på det riktigt”

Läs även: Kriminolog om skjutningarna: Sverige sämst i Västeuropa

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag