Uppgifter: Fransk polis sköt man som skrek ”Allahu akbar”

Fransk polis. Foto: Wikimedia Commons
  • Tisdag 2 nov 2021 2021-11-02
E-post

PARIS Fransk polis har skjutit en man som attackerade dem med kniv i Paris, rapporterar The Mirror med hänvisning till franska medier. Mannen ska ha skrikit ”Allahu akbar” innan han oskadliggjordes.

Incidenten ska enligt The Mirror ha inträffat på tisdagsmorgonen på tågstationen Saint-Lazare i Paris. Mannen stoppades av polis för att han inte hade ansiktsmask på sig och var inte samarbetsvillig.

Han ska då ha plockat fram en kniv och gjort ett utfall mot poliserna, som sköt honom med två skott i bröstet. Under angreppet uppges mannen ha ropat ”Allahu akbar”, en muslimsk term som betyder ”Gud är större”.

Enligt franska medier fördes mannen till sjukhus med livshotande skador.

Frankrikes statliga järnvägsbolag SNCF har gjort ett uttalande där man uppger att poliserna använde sina tjänstevapen för att försvara sig och neutralisera mannen, som sedan fick vård för sina skador.

Mannen har identifierats och uppges vara känd för polisen sedan tidigare.

Nyhetsbyrån Reuters, som också hänvisar till franska medier, skriver att händelsen inträffade på måndagskvällen. Man skriver vidare att åklagare har inlett en utredning om mordförsök samt främjande av terrorism.

Texten kan uppdateras.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag