Uppgifter: Kidnappare torterade 16-åring – utpressade föräldrarna på pengar

  • Måndag 19 Nov 2018 2018-11-19
E-post 1166

Natten mot lördag kidnappades en 16-årig pojke i Västerhaninge. Pojken drogs in i en bil där han hölls fången och torterades av fyra för honom okända unga män mellan 17 och 18 år, skriver Mitt i Stockholm. 

Enligt uppgifter på sociala medier tvingades en förälder lämna pengar vid en parkbänk för att få sonen frisläppt. Haningepolisen bekräftar för Mitt i Stockholm att en lösensumma betalats.

Läs även: Syrisk barnlajvare gick i skola med svenska ungdomar – begick samtidigt grova brott

Kidnapparnas bil kunde spåras till en campingplats i Västerhaninge, där de greps under tumultartade former av polis. Ett antal polisbilar skadades i jakten och en polisman fick en lättare skada.

– Vårt förråd intill minigolfbanan blev nedkört. Det är ofta barn där på eftermiddagarna. Tack och lov fanns inga barn där när detta skedde, säger Charlotte Hallsten vid Östnora camping till Mitt i Stockholm.

Två av kidnapparna visade sig var på rymmen från ett hem i södra Sverige, och även de två andra hörde hemma ”längre söderut” enligt Lars Göran Rehn, operativ koordinator på Haningepolisen.

– En av dem känner vi till sedan tidigare eftersom han ofta är i Haninge. En hel del saker är också tagna i beslag, och nu måste det utredas om om de varit inblandade i andra brott under tiden de varit på rymmen, säger Lars-Göran Rehn till Mitt i Stockholm.

I och med att samtliga misstänkta är under 21 år, kommer de att få straffrabatt om de åtalas och döms. Åtminstone en av de misstänkta uppges vara 17 år, och kommer att slippa fängelse vid ett eventuellt åtal och dom.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag