Uppgifter: Lärare knivhuggen på skola – 15-årig pojke med hjälm och skyddsväst gripen

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 19 aug 2021 2021-08-19
E-post

ESLÖV En lärare uppges ha knivhuggits i en attack på en högstadieskola i Eslöv, rapporterar Skånska Dagbladet. Enligt uppgifter till tidningen ska en pojke som varit maskerad och burit skyddsväst ha gripits i samband med händelsen.

Det var vid tjugo i nio på torsdagsmorgonen som polis och ambulans larmades till Källebergsskolan i staden där en vuxen person rapporterades ha blivit allvarligt skadad. Personen, som av polisen beskrivs som en man i 40-årsåldern, påträffades inne i skolbyggnaden och fördes till sjukhus med ambulans. Mannen ska enligt region Skåne vara allvarligt skadad, skriver SVT.

Enligt uppgifter till Skånska Dagbladet är den skadade en lärare på skolan. Han ska ha knivhuggits av en maskerad gärningsman som utöver maskeringen och kniven bar hjälm och skyddsväst.

Tidningen rapporterar att knivdådet skedde utanför ett klassrum i skolan varpå eleverna i rummet fick fly ut genom ett fönster. Detta enligt vittnesuppgifter.

– Det var en man med en lång kniv som kom in i skolan, Han hade på sig en skelettmask, en hjälm och vad som såg ut som en skottsäker väst. Det var väldigt obehagligt, säger en elev till Skånskan.

15-årig pojke gripen

En misstänkt har nu gripits i samband med händelsen. Enligt polisen rör det sig om en 15-årig pojke. Vid ingripandet ska skott ha avlossats av polisen, skriver SVT.

– Den gripne är 15 år och finns just nu hos polisen och det blir omfattade utredningar av honom, säger Ewa-Gun Westford på polisen, enligt Kvällsposten.

sin hemsida skriver polisen att pojken har förts till arresten och förhör kommer att föras under dagen. Rubriceringen för händelsen är försök till mord.

Någon ytterligare person misstänks inte ha varit inblandad i dådet.

– Vi har inget som tyder på någon ytterligare gärningsperson. De uppgifter vi har tyder på att det rör sig om en ensam gärningsperson, den person som vi grep på skolan, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin, enligt Kvällsposten.

Det finns heller inga uppgifter om att någon annan ska ha kommit skada.

”Ingen elev är skadad, alla är säkra och polisen meddelar att en ensam gärningsman är gripen så det finns ingen anledning till fortsatt oro”, skriver Eslövs kommun i ett meddelande på sin hemsida.

Tillslag mot pojkens hem

Vid klockan tio på torsdagsmorgonen gjorde polisen ett tillslag mot pojkens hem i Eslöv, rapporterar Aftonbladet.

Exakt vad som beslagtagits i tillslaget vill polisen inte specificera.

– Vi ska hålla förhör med eventuella vittnen och därefter titta på beslag som vi har gjort och sammanställa detta, säger Katarina Rusin till Aftonbladet.

Läs även: Flera skjutningar i Sverige under måndagen – två personer döda

Läs även: Polis lajvade hortorsk – utsattes för rånförsök

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag